Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Het wagenpark kan kleurrijker!

DEVENTER – Het Nederlandse wagenpark is saai qua kleurstelling. Autokopers gaan nog steeds voor veilige keuzes: grijs is met stip op nummer één de populairste keuze. Gevolgd door zwart, blauw, wit en rood. Maar wat als je die nieuwe of gebruikte auto tóch graag in neon-zuurstok-roze wil rijden? Wrap hem!

Het grijze, grauwe Nederlandse wagenpark is ingegeven door onze mentaliteit van ‘doe maar gewoon’. Het is ook pragmatisch; een auto met een veilige kleurkeuze zal tweedehands altijd makkelijker verkopen dan een exotische kleur. Je moet immers maar weer een liefhebber zien te vinden die óók een neon-zuurstok-roze auto wil hebben.

Wrappen
Wrappen is dan een mooie oplossing. U kunt de auto dan in laten pakken met een speciaal kleurfolie in alle gewenste kleuren van de regenboog. Of zelfs spiegelend chrome, goud of een complete regenboog. Naar wens met een matte of metallic afwerking; alles is mogelijk. Het folie biedt naast de nieuwe kleur ook een extra laag bescherming voor de lak, dankzij de extra toplaag en UV-coating. Het wrappen kost tussen de 1.200 en 4.000 euro, afhankelijk van het bedrijf en auto. Een gewrapte auto kunt u het beste gewoon met de hand wassen. Gemiddeld gaat een wrap zo’n vier jaar mee en langer met goed onderhoud. Het is ook mogelijk om onderdelen te laten wrappen, zoals de motorkap, spiegelkappen of spoilers. Zo kunt u wat mooie accenten aanbrengen om uw auto echt uniek te maken.

Melding bij RDW
Wanneer u de kleur van uw personenauto of kampeerwagen verandert, is het ook verplicht om een melding te doen bij het RDW. De kleur van de auto staat immers op het kentekenbewijs. Het doorgeven van een kleurwijziging is gratis en kan online via www.rdw.nl