Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Spannende onthulling van de nieuwe Renault Clio

Eind januari voerde Renault de spanning mooi op. Op 28 januari onthulde ze het interieur van de nieuwe Clio, maar verder nog niets. Het exterieur werd een dag later alsnog bekend gemaakt.

In 1990 werd de Renault Clio voor het eerst op de markt gebracht en inmiddels maakt de vijfde generatie haar opwachting. In al die jaren is de Clio het bestverkochte model wereldwijd van de Groupe Renault.

Eerste onthulling
Het dashboard is geheel vernieuwd. Het dashboard heeft een golvende vormgeving. Deze oogt daardoor breder, maar is in werkelijkheid kleiner dan voorheen. Ook zijn er geen analoge meters meer, maar enkel digitale. Verder is de nieuwe Clio voorzien van de grootste schermen in het segment. Een 9,3 inch multimediascherm zorgt voor toegang tot alle multimedia-, navigatie- en infotainmentsystemen. Verder zijn de stoelen zo vormgegeven dat ze optimale steun bieden aan het lichaam en de gekozen bekleding geeft de Clio een luxe uitstraling.

Exterieur
De tweede onthulling was die van het exterieur een dag later. Zoals Renault het zelf omschrijft “De nieuwe Renault Clio bezit de sensuele vormen van de vorige generatie en oogt eleganter en dynamischer vanuit alle hoeken.” De Clio is verkrijgbaar in nieuwe carrosseriekleuren zoals Orange Valencia en is voorzien van een vernislaag die voor het eerst toegepast wordt in de auto-industrie. Renault heeft bij deze nieuwe versie goed gekeken naar details als de verlichting. De full-LED-koplampen hebben net als de achterlichten een C-vormige lichtsignatuur.

Nog onbekend
Door Renault is nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe Renault Clio in de showroom staat en hoeveel deze nieuwe versie gaat kosten. Blijf op de hoogte via www.renault.nl of uw lokale Renault-dealer.