banner lesscherbanner lesscher

Tesla timmert aan de weg met nieuwe Model 3

TWENTE – Er zijn inmiddels steeds meer details bekend over Tesla’s nieuwe Model 3. Topman Elon Musk presenteerde deze maand de specificaties voor twee nieuwe versies van dit model.

De Tesla Model 3 wordt wat oneerbiedig wel het instapmodel genoemd, maar het is Tesla er veel aan gelegen om de auto bij een breder publiek op de koop-radar te krijgen. Het bedrijf kampt momenteel met fikse verliezen, terwijl de auto’s zelf zeerzeker interessant zijn gezien hun technische innovaties. Het is dus voor Tesla te hopen dat de nieuwste versies breed commercieel succes boeken.

Uitdaging
De nieuwe Model 3 heeft twee motoren met optionele vierwielaandrijving en een bereik van bijna 500 kilometer. De prestaties zijn erg netjes; van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,5 seconde. Grootste uitdaging voor Tesla is om de auto straks zo snel mogelijk te produceren; naast de financiële tegenslagen waren er ook problemen met de productie van de auto’s zelf. Desondanks heeft Elon Musk een groot vertrouwen in het succes van de auto, die we zouden moeten vergelijken met BMW’s populaire M3. In vergelijking is Tesla’s Model 3 15 procent sneller en met een betere afwerking, aldus de topman.

Zeldzaam
Tesla’s zijn vooralsnog relatief zeldzaam in Nederland, hoewel er zeker groei zichtbaar was. Belangrijkste argument tegen de Tesla was jarenlang het relatief hoge prijskaartje voor de innovatieve auto’s. Zo begint de Tesla X bij 103.670 euro. De Model S begint bij een schappelijker maar nog steeds niet onaanzienlijke 87.120 euro. De Model 3 is in 2019 internationaal leverbaar voor 35.000 Amerikaanse dollar, hoewel de Nederlandse prijzen nog niet bekend zijn.