Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Afhankelijk of onafhankelijk

We kennen het allemaal of maken het allemaal wel een keer mee. Afhankelijk zijn van. Is dit fijn en gemakkelijk of beperkt het je en belemmert het je? Zelf was ik in mijn vakantie ook ineens afhankelijk, mijn telefoon begaf het en we zaten op een cruiseschip. Nog even gauw van boord en gekeken of ze de telefoon nog konden repareren. Helaas hij was helemaal “dood“. Hoezo dan afhankelijk zult u wel zeggen? Ik zou de column nog maken en versturen maar dat lukte dus niet en zo nog veel meer dingen, maar het leven ging wel gewoon door en ik ben gaan leven als een onafhankelijke vakantieman zonder mij verder druk te maken over mij kapotte telefoon.

Bij terugkomst hoorde ik over alles wat er mis was of wat er speelde in Nederland. Zo ook van de protestdag die de boeren hadden gepland op 1 oktober. Deze mensen zijn ook vaak onafhankelijk rondom hun erf zou je zeggen, maar het tegendeel is waar. Ze zijn als ondernemer vaak overgeleverd aan de politieke spelletjes en afspraken, net zoals heel veel andere ondernemers. Vandaag moet je hierin investeren en volgende jaar moet alles weer anders. Onnodig veel kosten maken en uiteindelijk geen cent verdienen. Daarom vond ik die actiedag niet alleen goed en mooi, maar nog mooier was het dat er ontzettend veel steun en begrip was voor deze mooie demonstratie, waarbij er, voor zo ver ik weet, geen vreemde dingen zijn gebeurd en geen geweld was. Ik wil jullie dan ook allemaal een groot compliment geven en voor mij zijn jullie allemaal SUPERBOEREN.

Afhankelijk zijn is genoodzaakt zijn anderen te vertrouwen en dat die persoon waar hij of zij afhankelijk van is te goeder trouw handelt. Ook autorijdend Nederland is afhankelijk en wordt net zo hard uitgemolken als die boeren met hun koeien. Wij Nederlanders betalen wegenbelasting en rijden met (vracht)auto’s die veel schoner zijn dan de gemiddelde buitenlandse truck. Die vervuilen Nederland en betalen niets. En wij maar betalen voor de milieustickers, de tolwegen etc. Ze zeggen één Europa, maar is dat wel zo? Nee, we zijn toch afhankelijk van de grollen en grappen van cowboys in Brussel en Den Haag. Ze beloven je gouden bergen om je stem te krijgen, omdat ze dan afhankelijk zijn van ons. Maar hebben ze je stem, dan ben je zelf overgeleverd en afhankelijk van hen. Lang leve de onafhankelijkheid al zal dat ook niet altijd kunnen.

René Temmink