Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Koopjes bij Domeinen

De overheid neemt jaarlijks vele voertuigen en objecten in beslag. Bijvoorbeeld auto’s van notoire overtreders van de verkeersregels, drankrijders, mensen met openstaande belastingschulden of zij die op andere wijze in aanraking zijn gekomen met de lange arm van de wet. Deze voertuigen worden dan via de dienst Domeinen Roerende Zaken verkocht. Hier zitten af en toe interessante koopjes tussen, maar de koper moet wél goed op de voorwaarden letten.

Domeinen Roerende Zaken verkoopt onder meer in beslag genomen voertuigen, maar ook bijvoorbeeld overheidsvoertuigen die nu aan vervanging toe zijn. Deze worden als gevolg van de coronacrisis alleen nog online verkocht; via www.domeinenrz.nl kunnen kopers bieden op goederen. Ook kunnen de voertuigen uitsluitend online bekeken worden. U koopt dus een object op basis van de beschrijving en foto’s, waar de biedingen dan ook op afgestemd zijn.

Via www.domeinenrz.nl kan men de actuele catalogus bekijken. Er zijn twee soorten veilingen: ‘Verkoop bi inschrijving’ omvat goederen die in beslag zijn genomen door opsporingsdiensten en overtollige goederen van de overheid. Hierbij zijn biedingen niet zichtbaar; u biedt zelf op basis van wat ú er voor zou geven. Daarnaast worden ook goederen ‘bij opbod’ verkocht. Dit is de traditionele veiling; mensen kunnen bieden tot de sluitingsdatum.

Belangrijk is om de beschrijvingen en voorwaarden goed door te nemen. Zo zijn biedingen exclusief belastingen en andere bijkomende kosten. Bovendien kunnen de in beslag genomen items wat ‘eigenaardigheden’ hebben, zoals ontbrekende sleutels, geen geldige Nederlandse papieren of geen geldige APK. U koopt ook nadrukkelijk zonder garantie.