Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

MG keert terug op Nederlandse markt bij autobedrijf Van Mossel

APELDOORN – Het merk MG keert terug op de Nederlandse markt. De Van Mossel Automotive Groep zal als dealer fungeren voor de terugkeer van het merk met nieuwe, honderd procent elektrische auto’s.

Het MG van nu is wel heel anders dan het MG van toen. Het originele ‘Morris Garages’ verdween 15 jaar geleden van de Europese markt. Sinds 2005 is het merk in handen van SAIC Motor in China. Dit bedrijf produceert jaarlijks ruim 7 miljoen auto’s, waarmee het de op zes na grootste fabrikant ter wereld is.

Terugkeer
Nederland en Noorwegen kunnen als eerste kennismaken met het nieuwe MG. Binnen Nederland is Van Mossel de exclusieve dealer. Het bedrijf is er trots op om deze betaalbare elektrische auto’s in Nederland te mogen leveren. Van Mossel voegt hiermee het 25-ste automerk toe aan de portfolio.

Eerste auto
Binnenkort is de eerste auto online te bestellen via www.vanmossel.nl/mg. Klanten kunnen straks de auto’s ervaren bij twee Van Mossel locaties en ruim 60 locaties dragen zorg voor service en onderhoud. Bij de lancering van de MG ZS EV zijn twee varianten beschikbaar, de comfort en luxury. De comfort is leverbaar vanaf 29.990 euro en de luxe variant vanaf 31.990 euro. De MG ZS EV is dit jaar nog leverbaar, waardoor deze valt onder de voor leaserijders zeer gunstige 4 procent bijtelling. Frank Meijer, Director Sales & Marketing SAIC Motor Europe: “De verkenning die we met Van Mossel hebben gevoerd heeft geleid tot vertrouwen in deze samenwerking.”