Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Tesla scoort verkoopsucces met betaalbare Model 3

APELDOORN – Tesla presteert uitstekend op de Nederlandse automarkt. Het jonge, brutale merk met de eigenzinnige, premium elektrische auto’s verkoopt goed. Zo was de nieuwe Tesla Model 3 in september het best verkochte model.

Brancheorganisatie BOVAG becijfert regelmatig de verkoopcijfers van de diverse merken en modellen op langere en korte termijn. De autoverkopen zitten dit jaar wel wat in de mineur, onder meer door belastingverhogingen. Zo werden de afgelopen drie kwartalen bijna 8 procent minder nieuwe auto’s verkocht in vergelijking met vorig jaar.

Tesla succesvol
Tesla boekt zowel op korte als langere termijn mooie successen. Zo is de Tesla Model 3 het meest geregistreerde model in 2019 tot en met het derde kwartaal met 13.578 geregistreerde auto’s. Gevolgd door de Volkswagen Polo, Ford Focus, Opel Karl en Volkswagen Golf. In september stond de Tesla Model 3 ook bovenaan de lijst van meest geregistreerde modellen; in een maand tijd verkocht het merk 5.678 auto’s. Op nummer 2 met ruime afstand: Opel Karl met ‘slechts’ 1.755 auto’s.

Aantrekkelijk
Dat de Tesla Model 3 goed verkoopt komt door een combinatie van factoren. Zo is deze met een vanaf-prijs van bijna 49.000 euro het goedkoopste model dat het merk maakt. Het zijn innovatieve, high-tech auto’s met veel leuke snufjes die ook bij de gadget-liefhebber tot de verbeelding spreken. Bovendien draagt een fiscale aantrekkelijkheid ook bij aan zakelijke interesse voor het model. De specificaties zijn in ieder geval indrukwekkend; het basismodel heeft een bereik van 409 kilometer, een topsnelheid van 225 en een 0-100 tijd van 5.6 seconden. Wie kiest voor de Performance uitvoering – vanaf 64.580 euro – mag genieten van 530 kilometer actieradius, een top van 261 kilometer per uur en 0-100 in een zeer rappe 3,4 seconden.