Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Skoda CitigoE iV te reserveren

APELDOORN – Elektrisch rijden is steeds populairder de afgelopen jaren. Fabrikanten komen daarom ook met veel leuke, innovatieve en vooral betaalbare modellen op de markt. Ook Skoda lanceert nu de eerste, volledig elektrische auto: de CitigoE iV.

Het is de eerste, volledig elektrische auto van het merk. Skoda ging duidelijk niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling; het is een aardig goed doortimmerde optie. De actieradius zit op maximaal 260 kilometer, wat voor een stadsauto meer dan voldoende is voor de meeste gebruikers. Gemiddeld legt de Nederlandse automobilist namelijk 22 kilometer af voor woon-werkverkeer. Oftewel, een volle accu brengt je 12 dagen van huis naar werk.

Riante ruimte
Dankzij de compacte elektrische aandrijflijn biedt de CitigoE iV toch een mooie hoeveelheid ruimte en comfort. De auto wordt uitsluitend geleverd als vijfdeursuitvoering.

Opladen
De CitigoE beschikt over een lithium-ion accu die na een rit opgeladen moet worden. De volledige oplaadtijd is ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80 procent met het Combined Charging System duurt slechts 1 uur. Er zijn inmiddels zoveel laadpalen in Nederland dat dit een praktische optie is. Thuis laden gaat eenvoudig met een 230 volt aansluiting. Dankzij de elektrische motor met slechts één bewegend onderdeel belooft Skoda dat het een zeer onderhoudsarm voertuig zal zijn, wat weer erg economisch is voor de gebruiker. Ook betaalt men tot en met 2024 geen wegenbelasting en de bijtelling is slechts 4 procent.

Reserveren
De Skoda CitigoE is nu te reserveren bij Skoda; exacte prijzen zijn nog onbekend. In januari 2020 komt deze bij de dealer.