Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Schade bij vorst, maar niet altijd veroorzaakt door een glijpartij

DEVENTER – In de winter worden er altijd meer autoschades gemeld bij het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Ligt er aan het eind van de dag zo’n vijf centimeter sneeuw, dan kan het aantal schademeldingen zomaar 50% hoger liggen dan op een “normale” dag.

Toch zijn gladheid en de aanrijdingen die daardoor ontstaan niet de enige veroorzakers van autoschade. Vorst kan ook veel schade aan het wegdek veroorzaken. Ineens geen perfect asfalt meer, maar een weg met gaten en vol met losse steentjes. Juist deze steentjes kunnen ook schade veroorzaken aan ruiten en carrosserie.

Wat te doen?
Wanneer u schade heeft, dan is het belangrijk dit goed af te handelen. Er moet een schadeformulier ingevuld worden, de verzekeraar moet op de hoogte gebracht worden en herstel moet plaatsvinden. En juist voor dat herstel is expertise nodig. Waarom een paneel volledig opnieuw spuiten als het opgelost kan worden met Aqua Small Repair? Waarom een nieuwe autoruit plaatsen als ruitreparatie mogelijk is? Waarom een nieuwe grill laten plaatsen terwijl kunststofreparatie van de grill al volstaat? Een bedrijf met de juiste kennis in huis kan u adviseren over alle mogelijkheden. Daarbij hoort niet alleen vakkundige reparatie maar ook het oog hebben voor het kostenplaatje en hulp bij eventuele administratieve afhandeling van autoschade.